Mer energi och styrka

Unik sammansättning ger ökad effekt

En av de mer oväntade hälsoeffekterna matcha te ger är att användarna brukar uppleva en energiökning som som räcker hela dagen. Experterna som driver den amerikanska kafékedjan MatchaSource.com skriver om en studie där forskarna utgick ifrån att energiökningen berodde på koffeinet som finns i teet. Men slutsatsen var att det inte var koffeinet i sig som gav den utökade energin utan den unika kombinationen av Matcha teets naturliga egenskaper, alltså koffeinet plus allt annat. En annan ny studie fann att Matcha till och med ökade den fysiska uthållighet med 24%.

Utnyttja koffeinets effekter i flera timmar med bara en kopp Matcha

Koffeinet i en vanlig kopp kaffe brukar absorberas på bara 30 minuter, vilket ofta leder till att man dricker kopp efter kopp bara för att upprätthålla sin energi. Jämför med Matcha – efter bara en kopp Matcha så har energinivå, koncentration och fokus som räcker hela dagen. En enda kopp Matcha ska enligt sajten JadeMonk.com räcka mellan 3-6 timmar.

DailyMail i England skriver att en genomsnittlig kopp Matcha innehåller 32mg koffein medan en kaffekopp har 60mg. Trots att kaffet har mer koffein så blir den ökade energieffekten bevisat långvarigare av Matcha. Detta beror alltså på blandningen av ämnen i Matcha teet. Det handlar alltså inte bara om koffein utan också enormt höga mängder antioxidanter