Brygga Matcha te

Att brygga Matcha te är lite annorlunda än att brygga vanligt te. Detta beror på att Matcha teets blad blandas i teet istället för att man låter bladen dra sig i vattnet.

Resultatet blir att man faktiskt dricker upp Matcha bladen, ett av skälen till att fler goda ämnen hamnar i kroppen när man dricker Matcha te.

4 steg till en perfekt kopp Matcha te

  1. Stoppa 1 tsk Matcha te i en Matcha skål eller en kopp
  2. Häll på 0,5 dl vatten. Vattnet ska inte koka utan snarare hålla 60-70 grader.
  3. Vispa med en bambuvisp eller en lattevisp tills ett lätt skum bildats på ytan.
  4. Drick direkt när det är färdigvispat.

Varför gör man såhär?

Som beskrivet i inledningen så dricker man faktiskt bladen i sitt Matcha te. Därför är det viktigt att man verkligen vispar upp teet så bladen blandas med det heta vattnet.

Om man väntar för länge efter det att man vispat så sjunker bladen till bottnen. Detta vill man undvika då mycket av nyttigheterna faktiskt sitter i bladen – så dem vill man få i sig!

 

5 användningstips för Matcha te

  • Använd filtrerat eller källvatten. Vanligt kranvatten innehåller oftast för många mineraler som kan påverka smaken på teet.
  • Lagra Matcha pulvret i en lufttät behållare i kylen.
  • Teet håller 2-4 veckor från det att du öppnar det.
  • Om du lagrar Matcha teet i kylen så låt det värmas till rumstemperatur innan du börjar brygga det.
  • Matcha är inte som vanligt te. Det upplöses inte i vattnet utan mixas med det. Löven kommer alltså att samlas på skålens botten efter ett tag – Därför är det viktigt att man dricker sitt te ganska fort eller rör i det över tid

 

Varför dricker zenbuddister och hälsoentusiaster Matcha te?

Våra favoriter - ekologiska och utan tungmetaller
Pris 199Kr
Premium Organisk Asagiri
Finns i lager. 1-3 dagars leveranstid.KÖP HOS TE-KUNGEN
Pris 159Kr
Organisk koreansk Matcha Jeju
Finns i lager. 1-3 dagars leveranstid.KÖP HOS TE-KUNGEN
Pris 159Kr
Ekologisk Matcha Hisiu
Finns i lager. 1-3 dagars leveranstid.KÖP HOS TE-KUNGEN